woensdag 28 december 2011

Holland mix (Meenk)

Kijk nou, een zakje drop van Meenk (bij de tabaksspeciaalzaak); dat is nieuw! Er zijn vier stazakken uitgebracht met elk een mix van aparte authentieke dropsoorten. Meenk is onderdeel van Van Vliet the Candy Company en produceert meestal voor anderen of is te koop in groothandelsilo's. De grappige 'dropfiets' voor op de verpakking die mij tot de aankoop doet overgaan, is alleen niet in de zak terug te vinden. Wel zitten er dropgeveltjes, dropkronen en sneeuwstaven in:
De matzwarte kronen zijn gemaakt van weinigzeggende zoete drop die helaas wel een beetje muffig smaakt. Tandenplakfactor: 8. De eerste gedachte is: "leuk voor koninginnedag" maar na proeven verdwijnen de dropkronen in de droppot. Mwah. Eindoordeel: 6,5.
Ook de geveltjes zijn mooi vorm gegeven en komen in een donker- bruine kleur. Zachte, enigszins losmazige drop met een subtiele salmiaksmaak op basis van lichtzoete suikerstroop. De dropjes bevatten enkele korreltjes (kristallen?) die op zich wel grappig knisperen tussen de kiezen. Tandenplakfactor: 8. Niet verkeerd. Eindoordeel: 7,5.
Die witte staven, die nogal bol rond uitgevallen zijn, blijken bedekt met een dikke kruimelige suikerlaag. Zoet. Érg zoet. De kern lijkt de smaak van salmiak te hebben, maar eigenlijk is dat door al het zoet heen niet zo goed te proeven. Op zich een prima sabbelaar, maar voor de dropdoorbijters waarschijnlijk wat te veel van het goede? Eindoordeel: 7,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten