zondag 6 juli 2014

Sportlife - Dropmint

Het blijft een beetje onduidelijk waar die opmerking 'Glow in the dark' precies op slaat: de deksel? het potje? de inhoud? Of dat witte kruis op de voorkant, zodat je het potje in de disco snel terug kunt vinden?! Maar 100 gram Sportlife Dropmint; dat zijn bijna zestig kauwgompjes ("ca. 60 big gums") en dat betekent lekker veel voor €1,99. De gebruikelijke suikervrije gombasis (van xylitol, isomalt, maltitol, acesulfaam-K, steviolglycosiden en Arabische gom) is verrijkt met salmiak en zoethout. Glansmiddeltje (carnaubawas) eroverheen, wat kleurstoffen (E171, E153) en voilà.
Elke kauwgom is een opbollend vierkant 'kussentje' met een grijze coating die prettig kapot knispert tussen de kiezen. De gom van binnen is beigebruin van kleur. De eerste smaak is onmiskenbaar menthol; schijnbaar moet kauwgom fris zijn, want daar wordt het voor gekauwd. Binnen tien seconden vervaagt de sterkte van al die frisheid naar 'gewoon fris' en komt een lekker dropaccent door dat relatief nog lang aanwezig blijft. Drop op de tong, fris in de keel (en neus). Misschien geeft de kauwer zelf wel licht in het donker na het eten van deze 'sportlevens' ;)
Eindoordeel: 7,5.

6 opmerkingen:

 1. Enthousiast word ik van nederdropje.blogspot.nl.

  Bij de Coop Molukkenstraat Nijmegen zag ik, in een andere gang dan de snoepgang, Terrasana zoete (bio)drop in een doorzichtig plastic zakje met een omgehecht kartonnen label aan de top, 100 gram, opdruk ZOO, drop in de vorm van dieren. In tegenstelling tot de overige produkten in het in deze Coop beperkte Terrasana drop assortiment heeft ZOO een uitzonderlijk hoge kwaliteit en smaak! Hier gebeurt een echt bijzondere smaak! Voor mij unieke drop en mijn allerbeste drop! Ik hoop dat die nog lang blijft bestaan.
  Omdat het Terrasana assortiment bij die Coop veel beperkter is dan het drop assortiment op de Terrasana website, en die website aangeeft dat Terrasana in Nijmegen te koop is bij Ekoplaza, Van Nature en De Pimpernel, in die winkels gezocht: niets. Ook in biowinkels in Arnhem, Malden, Wijchen en Mook: niets.
  http://www.terrasana.nl/nl/Producten.aspx#/_data/NL/Tussendoortjes/Drop/Drop_zoet/Zoete_drop_ZOO_TerraSana_100g_160.3180.htm <<
  http://www.terrasana.nl/nl/Producten.aspx#/_data/NL/Tussendoortjes/Drop/index.htm

  Duitse drop heeft over het algemeen geen sterke smaak. Katjes Lakritz Intense wel. Ik vond ze bij de supermarkt Rewe in Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. Hoogwaardige kwaliteit. http://www.katjes.de/unsere-produkte/lakritzintense Het ritje vanuit Nijmegen waard.

  Al eerder gevonden op internet, maar ook gevonden bij een dropspecialiteitenstand op de Keulse Weihnachtsmarkt 2013 aan de Alter Markt: http://lakrids.nu = http://liquorice.nu En verder producten van http://www.mein-lakritz.de Ook bij die stand te krijgen. Allemaal hoogwaardige kwaliteit. Verder daar nog al wat bekende Nederlandse drop, maar er is ook Zweedse drop.

  Bij Intratuin Malden onder Nijmegen vond ik bij de kassa drop van Elvee. Twee pagina's http://www.elvee.nl/17/17/oud-hollands-snoep.html Met name de sterke Drop mannekes zijn voor mij een omweg waard.

  Opmerkelijk is verder de Oud Hollandse Trekdrop van Hoepman bij Action.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke en vooral uitgebreide reactie! Bedankt voor de 'Zoo' tip; die zullen binnenkort op in deze DROP database verschijnen...

   Verwijderen
  2. http://nederdropje.blogspot.nl/2014/08/zoo.html

   Verwijderen
  3. De dropspecialiteitenstand op de Keulse Weihnachtsmarkt aan de Alter Markt staat er dit jaar 2014 weer.

   Verwijderen
 2. Ik vind em vooral naar Stimerol smaken en dat glow in the dark is een fijn staaltje misleidende reclame, sta ik voor niks in de wc m'n tong uit te steken ;-) Linda

  BeantwoordenVerwijderen