zondag 20 januari 2013

Lakritz Mix (Trolli)

In Duitsland, veel meer dan in België, zijn ze toch ook wel van de drop. En fabrikant Trolli van aldaar (Fürth) komt met interessante dropjes die sterk lijken op de droppen van Matthijs. In het paars- roze zakje met gemengde drop 'Lakritz Mix' (website: "ein Highligt für Lakritz-Fans mit gewohnt weichem Trolli-Biss und typischen Lakritz-Würze") zitten vijf zeer verschillende dropjes..
De grote smiley's blijken niets meer of minder dan de eerder vol euforie ontdekte Giegels: 9,5. De kleinere lachebekjes zijn wat dikker en ook wat steviger (tandenplakfactor: 7). Hun smaak is prettig zoethoutzoet, eindigend in een verrassende salmiakhint vlak voor volledig doorslikken: 8,5. De gehoornde mefisto's ('el diablo') lijken daar weer op, maar zijn wat elastischer van textuur en hebben een wat kruidigere zoetsmaak. Met wel weer de nadruk op zoethout. Oók erg goed dus: 8,5. De vorm van de lange slungel met de 'twistflex' benen slaat eigenlijk nergens op, maar als daarna blijkt dat het dropelastiek betreft die zich slechts met moeite laat afhappen, klopt de vormgeving dan toch eigenlijk weer wel. Deze slungel (tandenplakfactor: 6) is glibberig elastisch en heeft een hele prettige subtielzoete smaak die erg lijkt op die van trekdrop en daar in ieder geval niks voor onderdoet: 8,5. En dan is daar nog die bijzondere 3d dropdrol. Deze is qua smaak de minste van de vijf, want minder uitgesproken. Maar als je de dropdrol zou ver- gelijken met het klassieke kokindje komt die eerste er toch beter van af: 8,0.
Een interessant zakje gemengde drop dus, waarin alle dropjes ook afzonderlijk hoog scoren in lekkere smaak. Wat voor die loutere euro een absolute knaller mag heten.
Eindoordeel: 9,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten