maandag 1 oktober 2012

Honingnoppen (Elvee)

In Werkendam (waar ligt dat?) is schijnbaar een bedrijf te vinden dat zich Elvee noemt. Op hun intersite heeft Elvee het over hun "liefde voor chocolade" en roemen ze zichzelf als "de patisserie van de supermarkt". Naast "ambachtelijke bonbons en chocolade van topkwaliteit" wordt met geen woord gerept (dus ook niet in "al ons lekkers op een rijtje") over hun stazakken snoep die toch echt in de AH te Ulvenhout te koop liggen (€2,19). Maar los van dit kritische puntje, mag wel gezegd worden dat de bruintransparante dropjes (die qua vorm bijzonder lijken op deze van Matthijs) een prijzens- waardige 12% honing! bevatten, geen gluten en natuurlijke kleur- stoffen. Althans, dat zegt de verpakking. In de ingrediëntenlijst op diezelfde verpakking staan dan weer helemaal geen kleurstoffen vermeld.
De homogene dropjes veren wel heel erg terug bij (een poging tot) doorbijten; je zou het schaamteloos rubberig kunnen noemen. Tandenplakfactor: 8. De smaak echter is prettig zoet en brengt een heerlijk vol honingaroma in de mond. Jammer dat die smaak van honing niet lang blijft hangen na doorslikken van het dropje, maar dan is er altijd de optie van nóg een honingnop nemen. Tot ze op zijn, uiteraard, want dan moeten we weer naar Ulvenhout..
Eindoordeel: 7,5.

1 opmerking:

  1. Ik nam nu bij de Aldi een zakje Honingnoppen mee. Onder de naam 'oud hollands snoepgoed'.
    Zwart van kleur. Zo'n zakje wat je achter elkaar leeg eet....de honingsmaak blijft iets achterwege....maar een zeer prettige bite!

    BeantwoordenVerwijderen