zondag 15 april 2012

Jo-Jo's

De jo-jo's van Haribo worden ook verkocht in een groter zakje (in supermarkt) maar dit is een kleine verpakking (80 gram) uit het snackrek van zomaar een winkel. De fiets met dropwielen op de voorkant, bereden door de vaste Haribo mascotte, spreekt alvast enorm tot de verbeelding waarmee de gedachten afdwalen naar de ongetwijfeld vele andere toepassingen voor deze dropjo-jo's..
De jo-jo's zijn twee naast elkaar liggende, aan elkaar vast zittende, dropstrengen van bijna 56cm lang. Deze dubbelstreng is strak tot cirkel opgerold. Natuurlijk kun je hier gewoon een hap uit nemen, maar de meesten zullen automatisch gaan zitten peuteren aan het uiteinde, om vervolgens de jo-jo (deels) af te wikkelen. Met de jo- jo is niet ècht te jo-jo'en. Wel kan de resterende cirkel aan zijn streng worden rondgeslingerd, maar na een aantal omwentelingen breekt het dropstrengetje af en vliegt je jo-jo weg. De lange drop- strengen kunnen na afwikkeling van elkaar gescheiden worden, maar niet zonder slag of stoot want de streng breekt makkelijk.
De smaak is niet overdonderend lekker. Een beetje bloemig met een klein zoetje en een net niet vervelend bittertje. In de nasmaak zit een hint van salmiak die helaas niet echt opvalt. Als speelgoed zéér geslaagd, als dropper geen topper.
Eindoordeel: 7.0.

1 opmerking:

  1. Het is toch wel een bekend dropje, karakteristiek van vorm en overal verkrijgbaar. Dat ze dit dropje nog steeds niet even wat hebben 'geupgraded' qua smaak, vind ik eigenlijk wel jammer en commercieel gezien lijkt het ergens ook best wel een verslofte kans. Het probleem zal 'm wellicht daarin zitten, dat dit dropje ook buiten Nederland bij elke benzinepomp en supermarkt te vinden is. Misschien is het qua smaak dan ook wel een uitgekiend allemansvriendje: goed genoeg voor de gemiddelde Europeaan.

    BeantwoordenVerwijderen