dinsdag 19 januari 2010

Zeemix drop

Naast de salmiakduo's, staan in het snoepschap van de Hema nóg drie verschillende doosjes nieuwe drop; waaronder deze zeemix. De verpakking is in dezelfde stijl uitgevoerd, met uitspraken in het Engels ("Proud of our candy!") en een overdaad aan tekeningetjes. En ook hier valt de indirecte link met drogist Kruidvat op, aange- zien de lichtbruine salmiakmedaillons óók in het doosje salmi- akdropmix zitten. De andere drie visdropjes lijken nieuw:
De vervaarlijk uitziende (want scherpbetande) 'vishapper' lijkt zó op je af te zwemmen. Het betreft een matzwart stevig dropje met die onmiskenbaar atypische smaak van zogenaamde zachtzoete discountdrop. Niet zo heel bijzonder. Eindoordeel: 7,0.
Eerder genoemde salmiakmedaillons zijn al eens eerder beoor- deeld ("Lichtbruine zachte foam met reliëfopdruk van een spin en met de smaak van zoute salmiak. Tandenplakfactor: 8. De salmi- aksmaak blijft ook na doorslikken van het dropje lekker hangen en doet verlangen naar meer. Mooi dropje en eens een keer níet in stemmig matzwart.") Eindoordeel: 8,5.
De 'fruithaaien' komen in geel of rood (in dit doosje althans) en zijn zoals verwacht mag worden van een beetje haai, de grootste in deze school. De fruitgum smaakt met récht fruitig (rood zuurder dan geel), maar is érg elastisch. Het dropgeheelte is dan weer be- hoorlijk plakkerig en neutraliseert het zure fruitgum naar een zachte melassedrop. Eindoordeel: 7,5.
En dan zitter er nog happende vissendropjes in de doos, die nau- welijks anders kunnen worden omschreven dan als 'droppirañha's'. Het is een op het oog gewoon zachtzoet dropje, echter; de buiten- kant blijkt harder dan gedacht en als gróte verrassing blijkt het visje meer naar zoete dropmarshmallow te smaken dan naar drop. Heerlijke zoethoutnasmaak; het is alleen een nèt iets te zoete hap... Eindoordeel: 8,0.

4 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Hele leuke blog! Ik lees trouw elke keer je blogs alleen vind ik het erg moeilijk om de dropjes in te schatten. Lijken alle dropjes zo op elkaar en zijn ze echt allemaal zo lekker? Want ik zie bijna altijd dezelfde cijfers voorbij komen. Geef je eigenlijk wel eens onvoldoendes? Wellicht krijgen we dan wat diversiteit.

  Bedankt voor deze heerlijke blog over dropjes.

  Met vriendelijke groet,

  Reinout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk, dat ik gewoon héél erg van drop houd! Behalve van licorice; die scoort laag, maar koop ik dan ook nauwelijks. Dat filtert wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk om te lezen! En dat voor iemand die alleen van centendrop (klene) houdt!

  gr Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey
  ik ben op zoek naar zoutedrop die ze ongeveer 5 jaar geleden in de Hema verkochten in plastic potten. Het was drop met suiker op in de vormen van sterren, vissen en schelpen. De drop heette zeemix maar die was anders dan de zeemix die ze nu in de Hema verkopen. Weet iemand welke drop ik bedoel en waar ik die kan vinden. Die was superlekker. Ik zou die zo graag vinden.

  BeantwoordenVerwijderen