maandag 14 december 2009

Pondje Drop

Bij de Xenos ligt wel vaker snoepgoed te koop. Vaak producten die uit een assortiment gaan verdwijnen of anderszins goedkoop op de koop zijn getikt. Bovenstaande zak van fabrikant Sweety Gouda BV (ooit van gehoord?) ziet er sowieso al erg interessant uit, omdat de helft van de dropjes erin die transparant goudgele kleur van klas- sieke honingbeertjes heeft.
Deze stevige dropjes blijken ook precies díe smaak te hebben. Het is wel even doorkauwen (tandenplakfactor: 7), maar dan komt de heerlijke zoethout-karamelsmaak in de mond tot vol wasdom. De zwarte dropjes zijn net zo stevig van structuur, maar wat hartiger van smaak. Deze drop neigt meer naar lichtzout en heeft een pitti- ger salmiakaccent dan de andere. Die zwarte zouden dus om uit te delen zijn...
Eindoordeel: 8,0.

5 opmerkingen:

 1. Hoi, ik kan even geen andere manier vinden om een berichtje te sturen, dus hier maar even een reactie. ^^

  Ik zit in Nieuw-Zeeland, en heb pas dropjes gekocht in een Nederlandse winkel hier, en vroeg me nu af hoe een bepaald soort drop dat ik heb gekocht, heet. Dus ik dacht, misschien weet jij dat wel..?

  Tis eigenlijk niet echt drop, maar eerder zoute salmiak..bolletjes? Nee, geen bolletjes. 't Zijn kleine cilindertjes, eigenlijk, met ronde kanten. Ze smaken vooral erg zout. :P Enig idee welke ik bedoel? Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkelijk géén idee waar je het over hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sweety is geen producent, maar een groothandel/importeur.
  Geteste pondje drop is geproduceerd door K&H

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn de honingbeertjes waar u het in dit artikel over heeft nog ergens verkrijgbaar? Ben er al een tijdje naar op zoek...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, waar zijn die honingbeertjes? Mocht iemand het weten... laat het me weten aub. Mvg Hayo
  hayovc@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen