zondag 20 december 2009

ChiliHeringe (ChiliHaringen)

Hé, dropharingen. Nee, toch niet. Wel van dezelfde fabrikant (Kat- ja), maar deze dropvisjes - die er overigens precíes hetzelfde uit- zien als die eerdere genoemde dropharingen - zijn gemaakt van salmiakdrop met chili(!)extract. Nou kun je eender welk extract aan drop toevoegen en dat wordt ook wel gedaan (laurier, anijs, kruiden), maar deze chilivariant intrigeert desondanks. Misschien omdat chocolade, die andere snoepfavoriet, óók zo wonderbaar- lijk goed met chili combineert. Over de heetheid van de dropjes kan echter geen misverstand bestaan, want de waarschuwingen op de verpakking zijn er naar.
Ook deze dropjes hebben een lekker stevige bite (tandenplakfac- tor: 7), hebben een in eerste instantie èrg zoete smaak door het buitenste suikerlaagje en veranderen dan naar pittigere salmiak- drop. Maar anders dan bij de dropharingen, komt er ergens tussen zoet en salmiak een vrij heftige scherpte in de mond opzetten, die ook na doorslikken prikkend op de achterkant van de tong blijft steken. Dit trekt niet door naar neus en keel, zoals bij echte chili- pepers, maar is onmiskenbaar te identificeren als chili. Of dit ook daadwerkelijk goed met dróp combineert, laten we maar even in het midden.
Eindoordeel: 7,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen