maandag 21 april 2008

Meenk

De fabrikant van natuurlijke zoetwaren, sinds 1900

Meenk Drogistendrop was onderdeel van Braskamp BV, maar valt inmiddels onder Van Vliet The Candy Company. Rond de vorige eeuwwisseling, om precies te zijn augustus 1900, wordt door Dhr. Braskamp een pharmaceutische chemische fabriek opgericht te Rijswijk en hij verkoopt via drogisterijen zijn zelfvervaardigde po- pulaire geneesmiddelen aan de consument. Dr. J.B. Meenk (1815- 1899, huisarts) verbindt zijn naam aan talloze kwaliteitsprodukten van Braskamp N.V., als maagpoeders en hoofdpijnpillen. Rond 1920 breiden de activiteiten zich sterk uit; er wordt dus een groter bedrijfspand betrokken en er ontstaat een productielijn zoetwa- ren. Deze werden namelijk op exact dezelfde wijze gefabriceerd als de pharmaceutische produkten (nl. op slagmachines tot tabletten geslagen). Door het tekort aan synthetische grondstoffen in WOII heeft Braskamp zich toegelegd op de ontwikkeling van populaire reformprodukten uit plantaardige materialen, waardoor het een toonaangevende fabrikant werd van o.a. natuurlijke drop en zoetwaren.

"Met speciaal geselecteerde natuurlijke kleur-, smaak-en grondstoffen is Meenk Drogistendrop 100% natuurlijk, en dat proeft u. Natuurlijk Meenk; het snoepen waard."

Meenk, Postbus 178, 2400 AD Alphen aan den Rijn, Holland
tel: +31 (0)172 42 42 00
www.meenkdrop.nl

"De natuurlijke producten dragen nog altijd de naam MEENK als eerbetoon aan Dr. Meenk. De productie is natuurlijk verder ont- wikkeld, waardoor het mogelijk is om continue de hoge kwaliteit te leveren waar Meenk al vele jaren om bekend staat. De nieuwe producten en verwerkingsmethodes worden in eigen laboratorium ontwikkeld en getoetst."

5 opmerkingen:

 1. hallo,
  Ik zoek de natuurlijke keuze,en dat zijn kleine schuine dropjes .
  op het zakje staat pectorale Kan iemand mij vertellen waar ik deze pectorale kan kopen???

  dropje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koop ze zelf wel eens bij Aldi of Xenos.

   Verwijderen
  2. momenteel liggen de pectorale bij ALDI € 1,29 voor 250 gram

   Verwijderen
 2. wat is er toch veranderd aan de smaak van de vijzeldrop, is veel harder en minder lekker dan voorheen....

  BeantwoordenVerwijderen