donderdag 14 augustus 2014

Vicks Vapoplus Ademvrij dropsmaak

"Ervaar een diepe ademhalingssensatie". Zo hé. Dat is me nogal een tekst. En het staat maar liefst drie keer vermeld op dit zakje Vicks Ademvrij. 'Een diepe ademhalingssensatie'; wat ís dat überhaupt? Alsof je tot een nieuw soort ademen zult komen; anders dan je van jezelf al kunt. En wat heeft een paarse ijsbeer met halo daar mee te maken? "Haal diep adem en voel pure menthol in je luchtwegen". Is dat eigenlijk wel een goed ding, want het klinkt een beetje eng? En geldt dat dan voor iedereen? Ook mensen met astma, cara, copd? Dit is toch gewoon een dropje met eucalyptus en menthol?! Een hulpmiddel, geen tovermiddel. Sowieso wel bijzonder dat Vicks zich op de snoepmarkt begeeft, want het merk is vooral bekend van de mentholzalf die je op je borstkas moet smeren (of waarmee je kunt stomen; VapoRub). 
De individueel verpakte pastilles hebben een wat langgerekt ovale vorm en zijn glasbruin van kleur. Met op de plastic wikkel slechts een gestileerde afdruk van het Vicks logo. Massieve (suikervrije) 'snoepjes' waar je op kunt zuigen of met je kiezen harde schilfers af kunt bijten. Ze bevatten 96 gram polyolen (tandenplakfactor: 8). De smaak is zoet fris menthol (maar dat kan ook bijna niet anders). En toegegeven; de pastilles doen wat je verwacht. Al sabbelend worden de luchtwegen via neus en keel 'geopend'. Wat echt wel fijn is als je goed verkouden bent, maar wanneer je stiekem je adem soort van inhoudt, ervaar je echt geen ademhalings'sensatie' ;)
Eindoordeel: 7,5.

4 opmerkingen:

  1. Waar kan je deze perfecte keel (neus) snoepjes nog kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beter kun je niet hebben bij een verkoudheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan ze ook nergens meer vinden (ook niet het kruidvat dat altijd een verkoop kanaal is geweest) Nu Pottertjes, maar die zijn ook niet meer als van ouds

    BeantwoordenVerwijderen