maandag 4 maart 2013

Salmiakknotsen

Candyman® (Raamsdonksveer) heeft op zijn facebookpagina meer productinformatie staan dan op de eigen website (waar vooral - als in alleen - "de wereld van Candyman kan worden beleefd" door het downloaden van kleurplaten, het doen van spelletjes en het gratis versturen van 'bewegende kaarten'). Maar ondanks het beperkte (drop)assortiment van de fabrikant (onderdeel van Copar BV, "één van de grotere spelers op de Nederlandse zoetwarenmarkt"), snelt dat ene product qua roem en reputatie de summier gegeven info vooruit. Want Candyman® is de maker van "de enige echte!" sal- miakknotsen.
De overbekende lolly's van beigewit getrokken suikergoed op het holle witte stokje hebben ongetwijfeld menigeen al een stuk tand of kies gekost. Door de transparante folie met de roze tekeningetjes heen, zijn de slierten salmiakpoeder in het snoep goed herkenbaar. De lolly is zo hard dat begonnen moet worden met een geduldig sabbelen. De smaak is dan van een romige zoetheid waar af en toe net een beetje salmiak doorheen sijpelt. Maar op een gegeven mo- ment blijken de kiezen daarheen te willen gaan waar ze beter niet kunnen en wordt met kracht de eerste keer gebeten op de lolly. Met enig geluk breekt dan die laatste, waarna flarden salmiakzout in de mond vrijkomen. Het snoep zelf laat zich daarna relatief makkelijk tot gruzelementen verkauwen, een nasmaak nalatend die het midden houdt tussen zoet en zout. Alleen, zat er vroeger meer salmiak in de knots of heeft er gewenning opgetreden?
Eindoordeel: 8,0.

4 opmerkingen:

  1. Ja dat idee heb ik dus ook dat er vroeger veel meer salmiak poeder in zat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zou een nationale salmiak knots dag moeten komen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik, oma van 70 en liefhebber van de knotsen, weet wek zeker dat er nu minder zwartwit - zo noemt mijn generatie het- in zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad veel minder witzwart - mijn generatie noemt het zo- dan de eerste jaren.

    BeantwoordenVerwijderen