maandag 28 november 2011

Fruittella Drop&Fruit

Drop "met fruitsap". Tja, als je het zó zegt klinkt het niet zo bijster appetijtelijk, maar de combinatie drop en fruit komt tegenwoordig in heel wat meer zakken voor, dan alleen in deze drop&fruit van Fruittella. Da's eigenlijk dus best wel slim, want Fruittella staat bekend om zijn fruitige smaken en hoefde dus alleen nog lekkere drop erbij te verzinnen (in plaats van dat dropfabrikanten fruit toevoegen aan hun drop). Elk dropje is dan ook per stuk verpakt en rijkelijk voorzien van teksten die de naam van de (trotse?) fa- brikant spellen.
De snoepjes hebben precies de bekende fruittella textuur: kauw- baar elastisch aanvankelijk stevig maar gaandeweg wegsmeltend fris zoetzuur. Tandenplakfactor: 7. Jammer dat de wikkels hier en daar hun plasticsporen op het snoepgoed achterlaten. Wél is het zo dat de opvallende fluorkleuren ervan (oranje, roze, geel) lekker clichématig de te verwachten smaken voorspellen (respectievelijk sinaasappel, aardbei en citroen). 'Sinaasappel' (oranje) blijkt een vrij zure doorbijter met zoete citrussmaak en een hint van zoet- houtdropperigheid. 'Aardbei' (roze) is zoeter en smaakt vooral naar fruit en wat minder naar drop. 'Citroen' (geel) bestaat uit drop met zuur. Eigenlijk smaken deze snoepjes wel zo ongeveer als je zou verwachten van fruittella met drop. Hou daarbij in het achter- hoofd dat er géén kunstmatige smaakstoffen zijn toegevoegd; enkel vruchtensappen. Voor wie van dergelijke duodrop houdt, niet zo slecht!
Eindoordeel: 8,0.

2 opmerkingen:

  1. geloof het of niet, ik zit nu aan de gewone fruittella. heb de laatste tijd maoam herontdekt en ook gelijk de fruittella in grote gezinnenverpakking. en dan zo af en toe een kauwopwelling dat een dozijn snoepjes lang duurt... jouw stukje deed me ineens watertanden, droptella!!! ken je die nog? http://www.flickr.com/photos/antoon/3656051781/
    en deze duodroptella kende ik nog niet, ik ga mijn ogen eens open houden in de winkels :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, droptella. Helemaal vergeten. Maar wacht eens, die lijkt bijzonder veel op de Lakritstoffee uit Duitsland..

    BeantwoordenVerwijderen