zaterdag 8 oktober 2011

Truly Salty

Deze dropjes uit Scandinavië van het merk Malaco (qua logo gelijk aan dat van RedBand) liggen - waar ook anders - bij de Xenos in de uitverkoop; 150 gram voor €1. Op de achterkant van de wit plastic zak dan ook een lap Zweedse tekst met ingrediëntenvermelding in additioneel Noors en Deens, legaal overplakt met een Nederlands stickertje. Op de voorkant de toch opvallende opmerking "mixed winegums with liquorice root".
De vier geometrische vormen zijn gelijk aan Venco's briljanten. Maar déze gesuikerde droppen blijken stevig indrukbaar met een subtiel aroma waarna een stevige salmiaksmaak (tandenplakfac- tor: 7). In het contrast met de aanvankelijke suikerzoetheid komt het prettige zoute salmiak goed tot zijn recht. Prettig zoutig, dus, en waarschijnlijk een inspiratiebron voor alle dropmakers van 'Voornemaker en co'.
Eindoordeel: 8,0.

3 opmerkingen:

 1. Beste dropliefhebber,

  Graag wil ik je mededelen dat je de nummer 32 bent geworden op de top 50 foodblogs van Nederland. Graag zou ik je aanvullende informatie hierover willen toesturen. Heb je wellicht ook een emailadres waar ik je op kan en mag contacteren? Alvast erg bedankt!

  Lisa Has
  Email: lisa.has@justeat.nl
  Just-Eat Benelux BV.
  Vleutenseweg 386
  3532 HW Utrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien leuk om eens te kijken naar het dropje Ademin van Klene. Te koop bij Etos, Kruidvat e.d. Dat dropje is een van mijn favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://nederdropje.blogspot.com/2010/02/ademin.html

  BeantwoordenVerwijderen