zaterdag 19 september 2009

Drop-of salmiakstok (kermis)

Drie dropstokken voor €9. Op een willekeurige kermis. Hoewel het verkoopmeneertje ze 'salmiakstokken' noemt. Beide namen blijken fout, want het is een suikerstok; met geen andere ingrediënten dan suiker, glucosestroop (ook suiker), aroma (waarnaar we verder alleen kunnen raden), wijnsteenzuur en een negental kleurstoffen. Bijzonder, want hoewel er geen salmiakzout is toegevoegd, blijkt de stok wél naar salmiak te smaken.
Het snoepgoed ruikt feitelijk nergens naar. Met gerede angst voor gebitsfractuur moeten de kiezen worden ingezet om een stuk van de stok af te bijten. De zwarte buitenkant is zo hard als karamel, daar waar de grijsbeige kern zachtere salmiakschuim blijkt te zijn. Tandenplakfactor: 8. De tong moet worden ingezet om het aroma- tische spul weer tussen de kiezen uit te pulken. Al sabbelend smelt het luchtige suikergoed op dezelfde tong weg (als sneeuw), een heerlijke lichtzoete salmiaksmaak achterlatend.
Eindoordeel: 8,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen