zaterdag 18 april 2009

De Echte Stavorense Stoofpeertjes Drop

De eerste associatie is er één van afgrijzen: stoofpeertjesdrop? Maar het is een Oldtimer dropje, dus op zijn minst een poging waard. Aan de verpakking is alvast veel aandacht besteed, met zijn nostalgische layout. De dropjes zijn goed ingepakt in een kartonnen doosje, aan de binnenkant met folie bekleed. Mooie dropjes zijn het ook: mat bruinzwarte medaillons met een rood- bruine bolronde peer in reliëfopdruk erbovenop.
Krakend waagt één dropje zich tussen de tanden, om direct spier- pijn te veroorzaken vanwege de stugheid. Tandenplakfactor: 8. Een veelheid aan smaken komt los zodra het suikerwerk zich met speeksel heeft vermengd: Arabische gom, dropperige zoethout, een fruitige toets en hèèl licht zoutige salmiak. Heel bijzonder. En doet verlangen naar meer. Om nou te zeggen 'peer', nee, het smaakt níet naar péér. Maar dat frisse fruitige in dit schizofrene dropje is niet verkeerd.
Eindoordeel: 8,0.

11 opmerkingen:

 1. Deze drop is zo lekker! Eerst dacht ik, hé stoofpeertjes drop? Maar toen ik er eentje nam was het super lekker! Ik ben er nu zowat verslaafd aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijna nergens meer te krijgen!! Hoe kan dat?? De meeste supermarkten hebben dit lekkerste dropje niet meer in het assortiment. Wie gaat hier iets aan doen??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad lijkt het erop dat ze 'm uit de handel genomen hebben, heel erg jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. rampzalig het lekkerste droppie van het heelal nergens maar te krijgen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms liggen er nog een paar doosjes bij de Xenos of discountwinkel ("Big Bazaar", "Action"); of vraag er daar in ieder geval even naar. Maar ze lijken inderdaad uit het assortiment!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wie kan mij vertellen, waar de stoofpeertjesdrop te koop is? Inderdaad de laatste doosjes bij Xenos gekocht, verder nergens meer te vinden!! En ze zijn zooooooooooo lekker!!! Jammer hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wanneer worden deze dropjes weer gemaakt, want ze waren zooooo lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaren later mis ik deze drop nog steeds... Idd de lekkerste van het heelal

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik vraag me af waar deze overheerlijke drop nog te koop is anders alternatief harde zoetzzure kersendrop op de markt brengen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waar kan ik de stoofpeertjes drop nog kopen

  BeantwoordenVerwijderen