Jahnke? Nooit van gehoord. En dat kan kloppen, want het is een Duitse fabrikant van zoetwaren, met toch nog zo'n zeven soorten dropspecialiteiten in het assortiment. Herr Rudi Jahnke begon in de jaren '30 van de vorige eeuw met zijn bonbonkokerij en nog altijd wordt het divers suikerwerk in de fabriek gemaakt volgens overgeleverde recepten. De salmiakzout-dropbonbons zouden "door hun hoge aandeel ammoniumchloride en de toevoeging van verse room een ongekende smaakbelevenis opleveren". "Premium-bonbons" noemt Jahnke zijn droppastilles en ze zijn in ieder geval sjiek verpakt in een glanzend zwart envelopje. Met per bonbon 18kcal en een inderdaad opvallend hoog salmiakaandeel van 5,9%.
Eén pastille is ovaal bol van vorm, in een donkergrijze kleur (met dank aan E153, ongetwijfeld). Omdat het feitelijk gekookte suiker betreft, zijn de droppen hárd. Zonder vulling. Met de kiezen en behoorlijk wat spierkracht zijn schilfers van de bonbon af te bijten (tandenplakfactor: 8), maar verder is het snoep beter bedoeld om op te zuigen en te sabbelen. De smaak is homogeen die van zoute salmiak, met een suikerzoete ondertoon. Wat geen verrassing is, gezien de ingrediëntenlijst, maar de dropbonbon smaakt prima. Een beetje scherp zonder al te pittig te zijn.
Eindoordeel: 8,0.
Waar te koop
BeantwoordenVerwijderen