Drop en koffie? Ze verzinnen wat tegenwoordig (en 'ze' is dan het Duitse merk Villosa dat binnen het dropgamma van Sallos op de proppen komt met dropkaramels gevuld met koffie-extract "typ Espresso"). Drop en koffie! Het moet niet gekker worden. En van- waar die quasi pretentieuze nadruk op het type koffie-extract?
Het snoepje zelf is een geinig blokje, strak recht en hoekig. Alleen was de vorm van een driedimensionale koffieboon natuurlijk nóg geiniger geweest voor dit 'dropje'. Individueel verpakt in een wit zwart envelopje met kartelrandjes. Aanvankelijk heeft het snoep de smaak van een ricola kruidenbonbon waar men bij de bereiding flink met de pepermunt is uitgeschoten. Fris. En ook salmiakzout. Bij verder sabbelen komt een steeds sterker koffie-aroma door. Dus: fris - zout - koffie. Heel erg apart... maar zeker niet onprettig. Doorbijten van de harde karamel brengt een stroperige kern aan het licht, met de smaak van vol dropzout. Waar dan vleugjes koffie doorheen sijpelen (dat is opvallend, want de fabrikant had gezegd "x-presso ínside". De tandenplakfactor is 7, tenzij de schilfertjes karamel echt in tussen de kiezen worden stuk gekauwd, dan schiet deze factor door naar 9. Maar het ergste is nog dat dit niet vies is, verre van. Dus drop en koffie: het kan.
Eindoordeel: 8,0.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten