vrijdag 30 december 2016

Michiel de Ruyter Zeeheldendrop

Er ligt een bijzonder dropje in een bijzondere Zeeuwse groentewinkel (in Terneuzen). En deze Michiel de Ruyter Zeeheldendrop ziet er best spannend uit. De verpakking is met aandacht gemaakt en straalt klasse uit: zoals het 'lakmoeszegel' dat de zak aan de achterkant sluit. Wat leuk; een heus streekproduct. Wie is de maker? OrigineelHollands? Maar hun enige dropje blijkt dit dropje... al wordt het met verve en zeer doeltreffend op de site aangeprijsd (maar het gaat dan ook om Michiel de Ruyter, over doeltreffend gesproken).
De dropjes zijn gegoten in drie vormen: een buste van de markante man himself; zijn vlaggenschip 'De Zeven Provinciën' en één van de (bronzen nu droppen) kanonnen. Prachtig gedetailleerd uitgevoerd ook. Je kunt de houtnerven zien zitten. Dat na suiker, Arabische gom bovenaan in de ingrediëntenlijst staat, is direct merkzaam. Stevige zilte drop is dit, met een ferme bite. Het soort drop waar buitenlanders niets van moeten weten maar waar wij Nederlanders wel pap van lusten. En zo is de cirkel weer rond, want wat voor Michiel zelf gold, geldt nu voor zijn zeeheldendrop. Ookal moet het dus eigenlijk zeehelddrop heten.
Eindoordeel: 8,5.

3 opmerkingen:

  1. Komen er binnenkort weer nieuwe reviews?

    Geweldige blog, al veel drop gevonden via dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anzj ben zeer benieuwd naar een nieuwe blog. Ben zelf dropliefhebber en heb een nieuwe uitdaging welke ik nog niet op je blog heb gevonden. Ik hoor graag.

    BeantwoordenVerwijderen