zaterdag 2 mei 2015

Wegwerkers

"Wegwerkers". Dat is toch weer een zeer briljante naam die Autodrop bedacht heeft. In dit doosje zitten pittige salmiakdropjes. En omdat het wegwerkers zijn - die je veel te snel wegwerkt - zien zij eruit als werkers aan de weg. Met bijvoorbeeld een pylon op het hoofd.
De kleine rode "Peper Peetje, de mannetjes-putter, lekker gepeperd van smaak" is relatief stevig van textuur. Dit dropje smaakt naar salmiak dat heter en heter en uiteindelijk redelijk sterk pittig wordt, met in de nasmaak een bijna brandende peperigheid op de tong. Topdropje: 8,5.
De "brandende bonk (donkerbruine kogel), pas op voor deze zachte, heet gepeperde dropbal" en de "zilte spatter (zwarte kogel), gevaarlijk zacht steentje van zoute drop" zijn op het oog bijna niet uit elkaar te houden. De eerste heeft bij doorbijten eerst een kauwgomachtige veerkrachtigheid, terwijl de laatste meer kruimelig zacht is. Beide zijn prettig zout. De zwarte is iets pittiger. Eindoordeel: 8,5. 
"Piet Pylon, de lolbroek van het stel" komt in twee tegenovergestelde varianten "Drop-salmiak duo dat altijd in is voor een geintje". Dit zijn droppen van formaat, met een pittige salmiaksmaak die daar niet voor hoeft onder te doen. Lekker zout met een stevige textuur, maar niet zo verrassend nieuw als de bovenstaande dropjes. Eindoordeel: 8,0.
En "Oscar Oordop, de salmiak asfaltsloper, geen wegdek is veilig voor hem" is de stevigste. Met een consistentie die heel erg lijkt op die van salmiakriksen. Ook de smaak komt daar veel mee overeen, maar de oplettende dropeter ontwaart na doorslikken een gepeperde pittigheid. Alsof het hevige salmiakvuur van zojuist nog even licht nasmeult. Eindoordeel: 8,5.
Wat een verrassend goed doosje drop is dit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten