zondag 5 april 2015

Vrolijke Drop - salmiak

In deze prachtig paarse (en dus erg vrolijke) zak 'vrolijke drop' zitten kleine (en nogal platte) dropruitjes, die gesuikerd of bepoederd ogen maar dat bij gedetailleerde inspectie níet zijn. De dropjes zijn namelijk gemêleerd bruin met witte spikkels. Een beetje zoals ook stenen eruit kunnen zien. De salmiakdropjes zijn hard. Maar ook dát is niet waar. Want hoewel ze in de zak tegen elkaar ketsen en je ze met de vingers nauwelijks vervormen kunt, zijn ze tussen de kiezen rap doorgebeten en zo weg. De smaak is niet overdreven salmiak. Je zou eerder zeggen dat ze een beetje zoutige zoethoutsmaak hebben. En wat blijkt bij een betere blik op de ingrediëntenlijst? Er is niet eens salmiakzout (of ammoniumchloride) gebruikt voor deze 'salmiak'dropjes. Niets is dus wat het lijkt met dit dropje (is het überhaupt wel een dropje dan?!) Maar toch zijn ze lekker.
Eindoordeel: 8,0.

3 opmerkingen:

 1. Wat is de pittigste salmiak die je getest hebt? Soms heb ik behoefte aan een smaakexplosie die m'n tong doet verbranden van de salmiak, en ik heb nog niks gevonden wat dat doet. Oh, en géén pepermunt erin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even nagezocht. De pittigste salmiakdropjes vond ik: Türkisch Pfeffer; SalloS Xtreme; Tyrkisk Peber; Duudsonit Jukan Pommit. Dus mijn advies is dan 'Candyshop' in bv Amersfoort of een reisje Helsinki. Of anders zo'n potje zwartwit poeder kopen maar dan de zoute variant (Dirk).

   Verwijderen
 2. Bedankt! Ik zal mm ogen open houden voor Finse merken. Het zwartwitpoeder heb ik al!

  BeantwoordenVerwijderen