woensdag 19 juni 2013

Lakrids krymmel (drophagelslag)

Hedebogård? Dat zegt ons Nederlanders (nog) niks, maar dat zou wél moeten want het betreft een bekende Deense 'krydderier' en wàt hebben ze in hun assortiment? Tatadatadaaa: lakridskrymmel. Op de achterkant vertaald als 'dropstrooisel', maar het is natuurlijk gewoon drophagelslag! "Gebruik: voor ijs, gebak, bonbons en der- gelijke" maar de echte slimmerik strooit het over de boterham. Bruin volkoren, zeeuws meisje en lakridskrymmel. Is weer eens wat anders dan dat eeuwige plakje kaas.
En wat ruikt die lakridskrymmel lekker! Echt naar zoethoutdrop. De matzwarte hagelslagjes zijn harder en krokanter dan we van (chocolade)hagelslag gewend zijn. Maar dat is logisch natuurlijk als je er over nadenkt. De smaak valt aanvankelijk wat tegen na die doordringende dropgeur. Er wordt vooral suiker en zoet geproefd, maar net als je je afvraagt waar al die ophef vandaan komt, is daar de smaak van zoethout en anijs die sterk aan kermisdropballen doet denken. Je zou dit zelfs op je werk kunnen trakteren voor je verjaardag: één gesneden brood, één kuip margarine en een paar zakken lakridskrymmel!
Eindoordeel: 8,5.

Hedebogård heeft een webshop, maar je kan ook gewoon naar de dichtstbijzijnde Tiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten